Otvoren poziv za istraživanja u organskoj poljoprivredi


U toku je poziv za podršku u realizaciji i implementaciji istraživačkih aktivnosti u organskoj poljoprivredi koji realizuju Centar za organsku proizvodnju Selenča i Vojvođanski klaster organske poljoprivrede.

Poziv u okviru Programa podrške istraživačkim, razvojnim i inovativnim idejama u organskoj poljoprivredi otvoren je za sve poljoprivredne proizvođače, istraživače, studente svih nivoa studija i učenike i obuhvata celokupan proces: od ideje do njene afirmacije u praksi.

Odabrani istraživački predlozi će biti realizovano u okviru Farm inkubatora organske proizvodnje u Selenči i Eksperimentalnih polja Srednje poljoprivredne škole u Baču. Tokom realizacije istraživanja, odabrani kandidati će imati na raspolaganju zemljište u organskom statusu, svu neophodnu opremu i alate, kao i mentorsku podršku tokom realizacije istraživačkih aktivnosti. Očekivani rezultati su primenjiva rešenja iz oblasti organske poljoprivrede koja će doprineti njenom unapređenju.

Rok za dostavu predloga je 15.septembar tekuće godine. Detalje poziva i način prijave potražite na sajtu Centra za organsku proizvodnju Selenča.