Svetski organski kongres 2014.


IFOAM

Čast nam je i zadovoljstvo da najavimo prisutsvo Ama Centra na Svetskom organskom kongresu koji svake treće godine organizije IFOAM – International Federation of Organic Agriculture Movements. Ove godine, kongres se održava u Istanbulu (Turska) od 13-15.oktobra.

Osamnaesti Organic World Congress po redu okupiće organizacije civilnog sektora, profesionalce, poslovne ljude i naučnike iz celog sveta. Cilj kongresa i njegovih pratećih aktivnosti je razmene iskustva, inovacija i znanja u oblasti organske poljoprivrede sa posebnim osvrtom na zemlju organizatora. Kroz razvoj vrednosti i principa zajedničkog delovanja svih učesnika i stejkholdera, razvoj budućih aktivnosti u okviru organske poljoprivrede i otvaranje mogućnosti za buduću saradnju, ovaj kongres predstavlja vodeći svetski događaj u razvoju organskog sektora. Osim IFOAM generalne skupštine, u okviru Organic World Congress biće organizovana i generalna skupština Federacije WWOOF organizacija (FoWO) čija je Ama članica.

Kongres traje tri dana i obuhvata 3 plenarne sednice, 8 tematskih skupova i više od 250 prezentacija impresivnih pojedinaca sa jedinstvenim uvidima među kojima su i aktuelni predsednik IFOAM, Andre Leu; ministar poljoprivrede Butana, Lyonpo Yeshey Dorji koji će govoriti o bruto nacionalnoj sreći i urbani farmer, Will Allen sa temom “Pobuna odozdo – mobilisanje mase”.

Trudićemo se da tokom trajanja konferencije objavljujemo vesti i zanimljivosti iz Istanbula te vas pozivamo da pratite naš sajt.