Poziv za Central European Women Farmers Gathering 2015


AMA – Centar za negu čoveka i prirode u partnerstvu sa Federation of WWOOF Organisations i Opštinom Pirot, a uz finansijsku podršku Central European Initiative, poziva žene koje se na bilo koji način bave poljoprivredom u Srbiji​ da se prijave za učešće u Central European Women Farmers Gathering 2015.

Po prvi put, okupiće se žene poljoprivrednice iz deset zamalja centralne Evrope i to: Austrije, Bosne, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Ruminije i Srbije. Tokom pet dana programa, učesnice će imati priliku da pohađaju interaktivne radionice za razvoj sopstvenog proizvoda, tržišta organskih proizvoda i osnivanje žaneksih zadruga, da posete lokalne farme i predstave svoje proizvode na organskom marketu koji će biti održan u Pirotu, 02.septembra. Celi događaj je osmišljen kao prilika da žene da razmene svoja iskustva, unaprede svoje veštine i profesionalno se povežu u okviru teritorije centralne Evrope.

IMG_2723

Više detalja o događaju, uslovima i načinu prijave, nalazi se na zvaničnom sajtu događaja: www.womenfarmers.info

Ovaj događaj realizuje se u okviru programa WWOOF Srbija koji povezuje volontere iz zemlje i sveta sa vlasnicima održivih domaćinstava u Srbiji, promovišući kulturna i edukativna iskustva zasnovana na poverenju i ne-novčanoj razmeni​, čime pomaže izgradnju globalne održive zajednice​.