5 godina WWOOF-a u Srbiji


Danas nam je divan dan. Našem WWOOF programu je 5. rođendan.

Pod sloganom “Bringing you to sustainable lifestyles in Serbia”, ove godine proslavljamo 5. godišnjicu WWOOF programa u Srbiji.

13876142_1277551032257430_4485614798186891360_n

Počeli smo skromno, sa samo 3 domaćinstva koja su otvorila vrata volonterima. Danas WWOOF porodica u Srbiji broji 50ak domaćinstava. U godini u kojoj globalni WWOOF slavi svoj 45 jubilej, Ama Centar kao lokalni koordinator u Srbiji ponosno ističe petogodišnje rezulatate: 300 volontera iz zemlje i inostranstva je pomagalo razvoj 50 organskih domaćinstava u Srbiji. Oni su uložili nebrojeno radnih sati u razvoj organske poljoprivrede u Srbiji, a naučili su još i više o Srbiji, našem selu, tradiciji u kulturi. Zahvaljujući WWOOFu, danas se srpska rakija peče u Čileu, aleva paprika jede u Kanadi, volonter iz Amerike uživa u svom domu kraj Pančeva itd. Sklopljena su prijateljstava za celi život, napisano nekoliko master radova i disertacija o ruralnoj Srbiji.

Povodom petogodišnjice WWOOF-a, pokrenuli smo Facebook kampanju u kojoj možete videti neke od utisaka naših volontera o njihovim domaćinima. Kampanja obiluje autentičnim fotografijama i referencama preuzetim sa WWOOF Srbija vebsajta.

Ove brojke svakodnevno rastu, zahvaljujući vama koji volontirate, primate volontere, predlažete nove domaćine, objavljujete vesti o nama, širite priču, lajkujete na Facebooku. Čast nam je da sa vama delimo “živim i učim na organskoj farmi” avanturu zvanu WWOOF. Hvala svima koji doprinosite na svoj način. Nekada je i ono “samo napred” dovoljno. Idemo dalje! Živeli!