Baštalište na takmičenju Climate Launchpad 2017.


Projekat Baštalište našao se u selekciji međunarodnog takmičenja “Climate Launchpad” koje se po prvi put ove godine sprovodi u Srbiji.

Baštalište se našlo među 10 odabranih poslovnih ideja o održivosti, životnoj sredini i klimatskim promenama iz Srbije. Pogledajte zvaničnu prezentaciju Baštališta u okviru takmičenja.

Po selekciji, proces takmičenja predviđa:

  • 2-dnevnu radionicu sa međunarodnim trenerom o pokretanju posla
  • 6 sesija sa instruktorom za usavršavanje i kratko predstavljanje poslovnog modela
  • Šansu za predstavljanje ideje pred renomiranim nacionalnim i međunarodnim žirijem

U okviru nacionalnog finala koje se održava 30.juna ove godine, biće izabrane tri ideje  koje će imati priliku da otputuju na Veliko međunarodno finale na Kipru, u oktobru 2017. Najboljih 10 iz Velikog međunarodnog finala dobija direktan pristup Climate-KIC akceleratoru, jedinom programu EU za ubrzanje biznisa, koji se fokusira na zelena preduzeća. Prva tri mesta na Velikom međunarodnom festivalu osvajaju 2.500 – 10.000 evra.

Pored Baštališta, među odabranima su i 2 stolice i majstorice, Zelena grupa, Bambooing, RioRe briket i drugi.

DSC00311DSC00307

Climate Launchpad je takmičenje u idejama o zelenom biznisu nudi podršku da započinjanja sopstvenog biznisa – privatnog ili socijalnog. Takmičenje je počelo 2011, a ove godine organizuje se u 34 zemlje sveta. U Srbiji se organizuje preko Privredne komore Srbije i Climate-KIC.

DSC00313