Nastavak saradnje sa eko selom “Sieben Linden” iz Nemačke


Četiri saradnika Ama Centra učestvovali su na Erasmus+ projektu pod nazivom “Youth Discovering Sustainable Lifestyles” koji je održan od 13 – 16 novembra 2017. u eko selu Sieben Linden u Nemačkoj.

Na ovom trening kursu, učesnici su bili u prilici da se upoznaju sa Erasmus+ Programom sa fokusom na omladinske razmene u KA1 (info o omladinskim razmenama, kreiranje projektne ideje, umrezavanje kao i procedura apliciranja). Trening kurs je okupio omladinske radnike i omladinske lidere iz Srbije, Francuske, Holandije, Italije, Slovenije, Finske, Grčke, Izraela, Španije i Velike Britanije.

Takođe, učesnici su imali priliku da obiđu eko selo Sieben Linden u prisustvu osnivača eko sela i da kroz razgovor sa žiteljima dobiju više informacija o održivosti ovog eko sela, kao i o samom konceptu eko sela kao održive zajednice uopšte.

Projekat pod nazivom “Youth Discovering Sustainable Lifestyles” nastavak je ranije započete saradnje eko sela “Sieben Linden” i “Ama Centra” započete prošle godine kada je troje predstavnika Ama Centra posetilo ovo eko selo. Ovogodišnji projekat je deo Erasmus+ Programa podržan od strane nemačke nacionalne agencije.

U nastavku pogledajte galeriju slika iz eko sela koje su napravili saradnici Ama Centra.