Ovog ponedeljka „Baštarenje“ na RT Vojvodina


Baštarenje – priče o gradskom baštovanstvu” je dokumentarno-obrazovni serijal od šest epizoda, snimljenih u Srbiji i Hrvatskoj. Autor serijala je Mihajlo Vujasin koji u serijalu slikom i živom rečju osvetljava fenomen urbane proizvodnje hrane iz ekološkog, ali i društvenog ugla. Njegovi sagovornici su članovi baštenske zajednice “Baštalište” u Beogradu, Gradske bašte u Šapcu, kolege iz hrvatske “Parkticipacije” i mnogobrojni pojedinci – aktivisti i eksperti.

Realizacijom ovog TV serijala želimo da popularizujemo i ohrabrimo održive aktivnosti u gradovima, uzgoj zdrave hrane, da istaknemo značaj brige za životnu sredinu, kao i oplemenjivanje svakodnevice kroz kreativno-edukativne akcije. Serijal će polovinom godine biti dostupan in online na našem youtube kanalu. U međuvremenu, pozivamo sve TV stanice zainteresovane za emitovanje serijala na svom programu da nam se jave i besplatno preuzmu serijal.

Emitovanje serijala  na programu Radio Televizije Vojvodina počinje u ponedeljak, 22.januara i emitovaće se svakog dana u premijernom terminu od 13h45. O repriznim terminima, gledaoci će biti naknadno informisani.