Prilika za preseljenje na selo


Da li znate za neki mlađi ili sredovečni par koji bi želeo da se preseli na selo i radi baštu? Naši WWOOF domaćini su u potrazi za ljudima kojima bi ustupili održavanu kuću i okućnicu na korišćenje. Prenosimo ponudu naših dugogodišnjih prijatelja i zaljubljenika u zdravu hranu.

Ogla-wwoofserbia“Ustupamo kuću sa velikom baštom koja se nalazi u centralnim ulicama sela Jaša Tomić. Kuća je renovirana i ima kupatilo, kuhinju, dve spavaće sobe. Između spavaće sobe i kuhinje, nalazi se velika peć na drva. Kompletno je opremljena svim potrebnim pokućstvom, ali nema telefon i TV. Kuća ima sopstveni bunar na 100 m dubine i priključena je na električnu mrežu.

Oglas-wwoofserbiaOd zainteresovanih se očekuje da sami plaćaju troškove struje, obrađuju baštu ispred kuće i da prinos delimo na pola. Mi u bašti godinama gajimo organske proizvode, uglavnom od sopstvenog semena pa očekujemo da stanari neguju zemlju i da je ne prskaju hemijom. Ove godine, obavićemo prolećnu pripremu za sejanje sami, kao i prvu setvu. Dalje po dogovoru.  Dugogodišnji smo WWOOF domaćini.

Pored ove kuće sa baštom imamo još jednu kuću u blizini u kojoj gajimo stoku: krave, mangulice, ovce, podunavske guske, patke, koke. Ukoliko postoji interesovanje i za tako nešto, možemo se dogovoriti.

Selo Jaša Tomić nalazi se na samoj granici sa Rumunijom i multikulturna je sredina: Tu žive Srbi, Mađari, Romi, Grci, uglavnom pravoslavci i katolici. Pored sela teče reka Tamiš koja je plovna, idealna za pecaroše i letnje kupače.”

Svi zainteresovani mogu se javiti mailom na info@wwoofserbia.org.