Prilika za preseljenje na selo 9


Da li znate za neki mlađi ili sredovečni par koji bi želeo da se preseli na selo i radi baštu? Naši WWOOF domaćini su u potrazi za ljudima kojima bi ustupili održavanu kuću i okućnicu na korišćenje. Prenosimo ponudu naših dugogodišnjih prijatelja i zaljubljenika u zdravu hranu.

Ogla-wwoofserbia“Ustupamo kuću sa velikom baštom koja se nalazi u centralnim ulicama sela Jaša Tomić. Kuća je renovirana i ima kupatilo, kuhinju, dve spavaće sobe. Između spavaće sobe i kuhinje, nalazi se velika peć na drva. Kompletno je opremljena svim potrebnim pokućstvom, ali nema telefon i TV. Kuća ima sopstveni bunar na 100 m dubine i priključena je na električnu mrežu.

Oglas-wwoofserbiaOd zainteresovanih se očekuje da sami plaćaju troškove struje, obrađuju baštu ispred kuće i da prinos delimo na pola. Mi u bašti godinama gajimo organske proizvode, uglavnom od sopstvenog semena pa očekujemo da stanari neguju zemlju i da je ne prskaju hemijom. Ove godine, obavićemo prolećnu pripremu za sejanje sami, kao i prvu setvu. Dalje po dogovoru.  Dugogodišnji smo WWOOF domaćini.

Pored ove kuće sa baštom imamo još jednu kuću u blizini u kojoj gajimo stoku: krave, mangulice, ovce, podunavske guske, patke, koke. Ukoliko postoji interesovanje i za tako nešto, možemo se dogovoriti.

Selo Jaša Tomić nalazi se na samoj granici sa Rumunijom i multikulturna je sredina: Tu žive Srbi, Mađari, Romi, Grci, uglavnom pravoslavci i katolici. Pored sela teče reka Tamiš koja je plovna, idealna za pecaroše i letnje kupače.”

Svi zainteresovani mogu se javiti mailom na info@wwoofserbia.org.


9 thoughts on “Prilika za preseljenje na selo

 • milena Cindric

  Zovem se Milena Cindric .Po majci poreklom sam iz Banata .Priroda i zdav zivot su u gradovima nemoguci .Javljam se na Vas poziv jer sam penzioner vaspitac lutkar ;ayurvedski maser i praktikujem joga vezbanje .Sin Nikola je zavrsio srednju poljoprivrednu skolu u Beogradu odsek rukovalac mehanicar.Rado bi odrzavali i bavili se nekim poslovima na selu .Trenutno zivimo zajedno uglavnom od njegove plate u gradskoj cistoci gde radi preko zadruge .Prodajemo stan u Boru tako bi rado ulozili u nadam se skoroj buducnosti; i neka dodatna sredstva u zdrav nacin proizvodnje.Nikola ima iskustva u vezi zemlje jer je volontirao u Jaloviku kod Vivijen ;sigurno Vam je poznat njen doprinos ekologiji i stvaranju organskog zemljista ….Veliki pozdrav za novi pocetak !

 • Merima Aranitovic

  Poštovani, pošto promovišete zdrav način života, i imate ovaj satj/blog – podelila sam ovaj vaš tekst na FB stranici Nazdravlje – Blogeri. Volela bih da postanete član naše grupe, ali mogu samo osobe sa profilom, a ne stranice da budu članovi, te sam za početak postavila link ka ovoj sjajnoj ponudi i priči!

 • Mira Loncarevic

  Zainteresovani smo, veoma zainteresovani!
  Sredovecan par, vredni, poseduju iskustvo, obozavaju zivot na selu!

 • amacentar Post author

  Draga Milena,
  Da vas povežemo sa vlasnicima, javite se mailom kako je naznačeno u tekstu. Sretno.

 • amacentar Post author

  Draga Miro,
  Da vas povežemo sa vlasnicima, javite se mailom kako je naznačeno u tekstu. Sretno.

 • amacentar Post author

  Hvala, Merima!
  Uključićemo se u grupu kao pojedinci.

 • Milka Veselinovic

  Postovani , rado bi otisli na selo ja i muz . Imam iskustvo u poljoprivredi i zainteresovani smo za zivot na selu . Mozda ima i na prodaju negde nesto …, mi bi kupili ! Srdacan pozdrav Vama i unapred Vam hvala za odgovor . Milka Veselinovic

Comments are closed.