Prvi “Get Growing” kurs u Srbiji 4


Naučite da sami gajite organsko povrće – lako i uspešno u bilo kojem prostoru koji vam je na raspolaganju: na balkonu, u bašti, recikliranim gumama. Ama Centar vas poziva na besplatan “GetGrowing” kurs za organsko baštovanstvo koji se održava od 03. do 05.jula.

“GetGrowing” kurs po principu “korak-po-korak” obuhvata najkorisnije metode za osnivanje bašte, pripremanje leja, sejanje i gajenje, prihranu i zaštitu biljaka u skladu sa prirodnim okruženjem. Namenjen je početnicima u baštovanstvu koje na jednostavan i inspirativan način uvodi u čudesni svet gajenja biljaka i nege prirode i nudi solidnu osnovu zainteresovanima za razvoj i učenje. Predavač kursa u Srbiji je David Morrisroe iz organizacije GreenFriends-Irska uz obezbeđen simultani prevod na srpski.

Ovaj kurs nastao je u Irskoj u vezi sa istoimenim priručnikom za organsko baštovanstvo. “GetGrowing” priručnik biće objavljen i na srpskom jeziku, najkasnije sledeće godine, zahvaljujući volonterima-prevodiocima WWOOF Srbija.

Da biste se uspešno prijavili za kurs, potrebno je da pošaljete mail na info@wwoofserbia.org koji:
– sadrži broj mobilnog za kontakt
– objašnjava vaše razloge za prijavljivanje
Nepotpune prijave neće biti uvažene.

Kako je očekivani broj zainteresovanih veći od raspoloživog broja mesta, prednost prilikom selekcije biće data ozbiljnim kandidatima koji:
– imaju konkretan plan, ideju kako će upotrebiti stečeno znanje
– u prilici su da isprate sva tri dana celodnevnih predavanja i uvažavaju pravila pristojnog ponašanja (bez kašnjenja, nepotrebnih prekidanja predavača i sl.)

Rok za slanje prijava je 01.jul.

Kandidati polaznici koji budu izabrani, biće obavešteni o detaljima kursa mailom. Okupljanje polaznika i upoznavanje sa programom kursa planirano je u sredu 02.jula u popodnevnim satima u Baštalištu u Slancima.

“GetGrowing” kurs se po prvi put održava u Srbiji u okviru međunarodne mreže GreenFriends-Europe.

GetGrowing_naslovna Get Growing


4 thoughts on “Prvi “Get Growing” kurs u Srbiji

Comments are closed.