Traži se ekomlad/a


Ako te zanima održiv način života i imaš između 18 i 30 godina, baš tebe tražimo!

Omladinska razmena “We Are The Key” koju organizuje eko farma “Zavod Veles” u Sloveniji okupiće 24 učesnika od 18 – 30 godina iz Srbije, Španije, Slovenije i Italije u periodu od 25. jula do 6. Avgusta ove godine.

Program se sastoji od praktičnih aktivnosti sa članovima zajednice eko imanja, kao što su izgradnja objekata od prirodnih materijala, učešće u baštenskim aktivnostima, pravljenje kompost toaleta itd. koje će se odžavati u pre podnevnim časovima, dok će popodnevni časovi biti posvećeni interkulturalnim radionicama, međusobnom upoznavanju, istraživanju i radu na ličnom razvoju u grupama.

“We Are The Key” je deo većeg internacionalnog projekta “DA za održivost” koji sprovodi grupa organizacija posvećenih održivom načinu života u ekoselima i na farmama. Cilj projekta je da poveže mlade ljude iz različitih evropskih zemalja putem organizovanja međunarodnih omladinskih razmena u eko selima i eko farmama.

Detalje razmene pogledajte u We_Are_the_Key-InfoPack

Zavod Veles je mala porodična farma otvorena za javnost i posete na kojoj se osim proizvodnje hranom bave i eko gradnjom i socijalnom ekonomijom.

Svi troškovi puta, smeštaja i hrane tokom razmene su pokriveni od strane Erasmus+ programa. Učesnici omladinske razmene će na kraju programa dobiti Youth Pass sertifikat od strane Evropske Unije. Zvanični jezik komunikacije je engleski (srednji nivo).

Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti putem on line prijave na sledećem linku: Prijave su otvorene do 10.juna,

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Katarini na e-mail katarina.amacentar@gmail.com.