Ekologija duha na Fakultetu političkih nauka


Rad “Ama – Centra” predstavljen studentima master studija “Ekološka politika” na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

12969249_10154151443417834_1880307966_n

Na poziv profesora dr Darka Nadića, rukovodioca master studija “Ekološka politika”, studentima su predstavljeni programi WWOOF Srbija, Baštalište i koncept eko sela. Ovako koncipirana prezentacija našeg rada trebalo je da skrene pažnju studentima master studija na ličnu odgovornost u sferi ekologije i pokaže studentima moć pojedinca. Često verujemo da to što pojedinac npr. reciklira ne znači mnogo, naročito u sredini u kojoj reciklaža nije zastupljena. Predavanje je pokazalo primere dobre prakse i rezultate ličnog angažovanja pojedinaca koji su doprineli promeni u široj okolini. Akcenat je bio na primenjenoj ekologiji i stavljanju ekološke kulture u praksu kao posledici ekologije duha.

“Atomska bomba je prvo eksplodirala u nečijoj glavi. Zato vodite računa o svojim mislima, one postaju reči. Vodite računa o svojim rečima, one postaju dela. Vodite računa o svojim delima, ona postaju navike. Vodite računa o svojim navikama, one postaju karakter. Vodite računa o svom karakteru, on postaje vaša sudbina i vaš Život.”, poruka je predavanja u skladu sa sloganom Ama Centra: “jer negujem život”.

Ovo je četvrto predstavljanje rada Ama Centra studentima osnovnih i master studija Fakulteta političkih nauka u okviru uspostavljene saradnje.