Ekologija i Samoodrživost za mlade


U okviru Erasmus + programa, predstavnici Ama Centra imali su priliku da učestvuje na  još jednom treningu za omladinske lidere.

Program obuke pod nazivom”YES to Sustainability – creating youth exchanges” je održan u Nemačkoj, u eko-selu Sieben Linden, od 2. do 6. decembra. 30 omladinskih radnika iz Nemačke, Slovenije, Srbije, Finske, Turske, Izraela, Rusije, Španije, Italije i Holandije pohađalo je obuku za osmišljavanje, podnošenje predloga projekta, organizaciju i izveštavanje za omladinske razmene u oblasti eko-sela i samoodrživog načina života.

Tokom ove obuke učesnici su stekli mnoga znanja i bolji uvid u program uz pomoć iskusnih trenera, koji su im preneli svoje iskustvo i dali im podršku.
Obuka je organizovana pod okriljem “Yes to Sustainability” projekta, koji vode mladi ljudi koji su se okupili pre par godina na sličnoj obuci u Danskoj na temu Ekologija i Samoodrživost. Zbog toga su svi projekti usresređeni na pomenute teme i stavljaju ekosisteme i ljudska bića u prvi plan i promovišu svest o interakciji između nas i naše životne sredine.

Rezultat ove obuke je stimulativno iskustvo učenja koje uključuje sve i jedan krug zahvalnih inspirisanih i veoma zainteresovanih omladinskih lidera, koji se nalaze po čitavoj Evropi i istovremeno su povezani jedni sa drugima, a vizija im je zajednički rast i razvoj.

Tokom obuke su osmišljena 9 projekta omladinske razmene sa kojima će se aplicirati u Erasmus+ programu u toku 2019 godine.