Na treningu u španskom ekoselu


U okviru Erasmus + programa, predstavnici Ama Centra imali su priliku da učestvuje na treningu za omladinske lidere na omladinskim razmenama u kontekstu eko sela pod nazivom “Training for youth leaders in ecovillages ”u organizaciji Iberian Ecovillages Network (RIE).

Trening je održan od 16-23. oktobra 2018. godine u španskom eko selu Lakabe i okupio je 27 učesnika iz Španije, Holandije, Italije, Slovenije, Nemačke, Grčke, Mađarske, Finske, Izraela i Srbije.

Ideja za trening je nastala na projektu pod nazivom “Youth Discovering Sustainable Lifestyles” od strane grupe omladinskih lidera i koordinatora omladinskih razmena, a  pod okriljem projekta Yes to Sustainability.  Ovaj projekat je ralizovan u nemačkom eko selu Sieben Linden u novembu 2017. godine na kome su takođe učestvovali predstavnici Ama Centra.

Trening je imao za cilj da učesnicima, omladinskim liderima ponudi okruženje za učenje i praktikovanje alata, tehnika i liderskih veština koje će im koristiti prilikom omladinskih razmena. Treneri su koristili pedagoške principe i metodologije koji su rezultat dugogodišnjeg iskustva života u eko selima i zajednicama pod okriljem GEN-a (Global Ecovillage Network).