Novi WWOOF Srbija veb-sajt


Posle više od godinu dana rada udruženim snagama širom sveta, novi WWOOF Srbija veb-sajt je ugledao svetlost dana.

Zajedno sa globalnom Federacijom WWOOF Organizacija (FoWO) i drugim WWOOF organizacijama širom sveta, Ama Centar kao koordinator WWOOF programa u Srbiji radio je na izgradnji veb-platforme koja će unaprediti povezanost i razmenu iskustava WWOOF domaćina i WWOOFera, a sve sa ciljem unapređenja WWOOF pokreta. Ishod ove saradnje je zajednička WWOOF platforma koju je razvio i vodi FoWO tim IT stručnjaka. Ova platforma je dostupna svim FoWO članicama (nacionalnim WWOOF organizacijama) i ima potencijal da obezbedi dinamično i konzistentno predstavljanje WWOOF-a širom sveta.

Novi veb-sajt koristi prilagođenu “open source” tehnologiju što je u potpunosti u skladu sa duhom WWOOF-a. Sajt je prilagođen za korišćenje na mobilnim telefonima, višejezičan i bezbedan. Interfejs veb-sajta je moderan, a dizajn u skladu sa WWOOF vizuelnim identitetom do kojeg se došlo posle ispitivanja naših korisnika. Svaka nacionalna organizacija je u mogućnosti da prilagodi sadržaj veb-sajta potrebama svojih domaćina i WWOOFera.

Instaliranje platforme je besplatno i time dostupno svim nacionalnim organizacijama. Provizija koju plaćamo Federaciji koristi se za održavanje i korisničku podršku, kao i za dalji razvoj. Ostatak će biti uložen u druge WWOOF projekte.

Ama Centar koristi ovu priliku da zahvali svim svojim WWOOF članovima (domaćinima i WWOOFerima) na njihovom doprinosu kroz predloge koje su uputili, kao i za strpljenje tokom migracije sa starog na novi veb-sajt.

 

Svima želimo sjajnu WWOOF sezonu!

 

IZVOR: wwoofserbia.org