Radionica planiranja organske bašte


Otvorene prijave za radionicu planiranja bašte i pripreme rasada. Radionica se održava  u utorak, 21.marta od 18-20h.

Proizvodnja sopstvene hrane nije bauk kako se čini na prvi pogled. Ako su to mogle naše bake i deke pre 100ak godina, možemo i mi danas. Obilje dostupne literature na Internetu može da zbuni početnike. Iskusni proizvođači i eksperti često upotrebljavaju stručne termine što dodatno otežavaju. Zato smo pripremili i nudimo vam radionicu koja će vam svakodnevnim jezikom otkriti misteriju planiranja organske bašte i proizvodnje rasada.

10981848_856832637720652_7008030557434662521_n

Tokom 2 sata, bićete u prilici da saznate

  • Šta je to plodored, zašto je važan i kako ga primenjivati
  • Osnove kombinovanja kultura
  • Kako da odnegujete rasad u kućnim uslovima
  • Kako i kada da sejete / sadite na otvorenom
  • Posejete i ponesete kući svoju prvu biljku.

Malo priče, mnogo interakcije i praktičnih primer što posebno pogoduje potpunim baštovanskim početnicima.

Cilj radionice je da se polaznici ohrabre da uplove u avanturu zvanu proizvodnja povrća zdravog za čoveka i planetu na bilo kojem dostupnom mestu: bašti, terasi, balkonu itd.

Radionica se održava u utorak, 21.marta od 18-20h u prostoru InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara odn. besplatno za članove Baštališta i WWOOF-a.

Prijavljivanje za radionicu putem linka (klikni ovde). Broj mesta je ograničen. Rok za prijavu je ponedeljak, 20.mart u podne.

Neki od utisaka prethodnih polaznika:

  • Veoma ugodno i korisno provedeno vreme podstaklo me da na terasi, umesto cveća, na proleće, zasadim povrće. Još malo da se “edukujem” i krećem.

  • Želim još jednom da Vam se zahvalim na podsticajnoj atmosferi, Vašem trudu i sjajnoj radionici. Poseban utisak je radost i ljubav koju ste preneli, otkrivajući nam svet u kojem čuvanje, negovanje , oplemenjivanje, posvećenost su u saglasju sa našim potrebama i na neki način definiše i naš odnos prema sebi.

  • Jednostavno, sažeto, koncizno, motivišuće.Radionica je sasvim lijepo organizovana, vrlo pristupačna laicima, što je bio i cilj. Slikoviti primjeri su najbolji način učenja, pa je planiranje na milimetarskom papiru doprinijelo, ne samo boljoj atmosferi, već i tome da zapamtimo sve što smo čuli.

  • Radionica je lepo organizovana. Šteta samo što nije trajalo duže, kako bi bilo vremena da se korisnici programa možda bolje upoznaju i razmene iskustva.

  • Svojoj kući sam odnela prvo zasađeno seme. Godinama planiram, a ovaj put sam i uradila.